به گزارش حوزه دولت محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور، عصر امروز (دوشنبه) برای شرکت درمراسم سیامین سالگرد تأسیس روزنامه ایران، به این موسسه فرهنگی و مطبوعاتی رفت و بعد از بازدید از بخشهای مختلف ، در جمع اعضای تحریریه و مدیران ادوار این روزنامه باسابقه حاضرشد و از سه دهه زحمات آنها تقدیر کرد.
در این مراسم، بعد از سخنرانی مدیران موسسه و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه خوشحالم که در روز تولد روزنامه ایران در خدمت همکاران عزیزم هستم، گفت:« به همه شما که درحرفه «سخت و سودآور» روزنامه نگاری فعالیت می کنید خسته نباشید میگویم، سختی این کار از آن جهت است که باید نقطه نظرات متفاوت و گاه مخالف را به همگرایی برسانید و این درحالی است که هرکسی نقطه نظرات خودش را حق می داند و این سود آور بودن آن به هنرشماست که این همگرایی را ایجاد میکنید و آن را در اختیار مردم قرار می دهید».
عارف در ادامه در بیان فلسفه تاسیس روزنامه ایران گفت: در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در بخش رسانه با چالش جدی روبرو بودیم و دیدگاههای مختلفی در این حوزه وجود داشت، عدم صبر و تحمل از چالش های مهم بود و مشکلاتی را ایجاد میکرد و این ها باعث شده بود که جوانها و نسلهای بعد از انقلاب از رسانههای درون کشور فاصله بگیرند و نگاه هایشان به سمت دیگری منحرف شود و در این زمان بود که آیت الله هاشمی رفسنجانی، با درک آن شرایط و تشخیص مناسبی که داشتند به ایجاد این روزنامه رسیدند.
وی در ادامه افزود: برای روزنامه، نام « ایران» برگزیده شد و این مسئله در آن زمان که در رسانههای ایران اسلامی و مدعی ارزشها، به تدریج صبر و حوصله و امید کم رنگ شده بود، معنای مهمی داشت، انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود اما بعد از انقلاب فضای حاکم برکشور بیش از آنکه فرهنگی باشد سیاسی شده بود، در آن دوره، عده ای ذاتا انقلابی بودند اما عده ای هم انقلابیون دوآتشه ای بودند که با آنکه ریشه در انقلاب نداشتند اما خودشان را صاحب انقلاب میدانستند و می خواستند جبران مافات کنند، اما جامعه به نشریهای احتیاج داشت که در عین حال که دولتی است اما مستقل بماند و مردم بتوانند به آن دل ببندند و حرف دلشان را بزنند که خوشبختانه پایه گذاری خوبی برای روزنامه ایران انجام شد.
عارف گفت: از سوی دیگر نظام اجرایی کشور به رسانه ای نیاز داشت تا بتواند کارهایی را که انجام داده است به سمع و نظر مردم برساند ودر نقطه مقابل از دیدگاه مردم هم استفاده کند و درباره عملکردهایش نقدهای سازنده را از جامعه بگیرد و آستانه تحمل را بالاببرد.
عارف در ادامه با بیان اینکه در طول این 30 سال خواننده دائمی روزنامه ایران بودهام گفت: البته روزنامههای دیگری را نیز مطالعه می کنم، اما احساس میکنم در صفحات روزنامه ایران بخشی از نکاتی را که دلم میخواهد ببینم و بخوانم را پیدا میکنم. این یک ویژگی است که من از روزنامه ایران سراغ دارم و صمیمانه تشکر میکنم که این روند حفظ شده و خط و جناح و باند سیاسیای بر آن حاکم نبوده و اصرار نداشته که تفکری را القاء کند و خود را قیم مردم بداند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه سیاستهای اداره روزنامه ایران باعث شده است که این رسانه جایگاه خود را در بین رسانه های کشور پیدا کند گفت: اما با این حال، روزنامه فراز و فرودهایی داشته و من که خواننده آن بودم در مقاطعی رغبت نمیکردم آن را بخوانم. البته موضع من، سیاسی نیست و موضع خواننده یک نشریه است که میخواهم حرفهای -مطلوب- خودم را در آن نشریه ببینم.